Cadi

9/26/2012

1 Comment

 
Som ni kanske har märkt bloggar jag mest om Cadi och det är för att han är den ända hästen som är min egna! Alla dem andra är ju mina men jag har fött upp Cadi här. Därför är det mest om honom. Ialla fall har Cadi blivit masserad, avmaskad och hovis har fixat Cadis hovar! 

Dressyr passet igår innehöll sitsövning och att han skulle bli mer avslappnad med tanke på att han är ett arabiskt fullblod har han lite svårt att slappna av i halsemusklern. Vi red på C volten mycket och och Cadi slappnade av för en nanosekund sedan var det upp med huvudet igen! Det såg ganska roligt ut men jag är glad över att han kan slappna av å
 
Nu ska jag ut och träna på gräsbanan med My Red Lady II och Cadi. Först nu tar jag Cadi och tränar dressyr med honom och sedan tar jag Red och rider ut med henne! Nu är det ju inte precis det mysigaste vädret att rida i men jag har inte haft ute Red sen hon kom tillbaks från sommarbetet som är borta i Danmark. Alla mina hästar är där under sommaren förutom Cadi och Ohio som används mycket här i Skåne. Ialla fall tänkte jag att Cadi ska se ut så här:
Ialla fall så tänker jag ta mig till Danmark för att hämta Macarone och Baileys imorgon, så ett inlägg innan jag åker mot Danmark! 
 
Denna veckan kommer att se ut så här för Cadi:

M: Dressyr
Ti: Dressyr
O: Massören kommer + avmaskning + Hovis kommer
To: Hoppträning för Lienike 
F: Markarbete för Linda
L: Vila
S:  Dressyrtävling LA

Outfit för tävling (nedan)

 
Idag tog vi ut Ohio och Mystic. Ohio var ganska trött, samma med Mystic. Vi tog ut båda på en skrittrunda innan vi började träningen.Mystic var lite stissig och blev rädd för intget. Ohio blev inte rädd för något , förutom kossorna bakom vägkröken. Dom "överaskade" honom..

Iallafall så började vi träningen med att rätta till vår sits och övade på att sitta ner djupt i sadlen. Vi fortsatte att sitta ner och vi skulle rida lätt utan stigbyglar och båda hästarna blev lite förvånade när vi började klämma med knäna och röra oss utan att nudda magen på hästarna. Efter det satte vi oss ner i galoppen och sedan skulle vi ställa oss vartannat galoppsprång. Det var ett hårt men roligt ridpass! Imorgon blir det markarbete! 
 
Denna dagen har varit fulld av äventyr och avramlingar. Twisted blev riden av Amanda och jag red Cadi (abracadabra) och imorgon rids Ohio av Amanda och jag rider Mystic. 

Idag red Amanda och jag ut kl 16.00 med Twist och Cadi. Rundan gick runt gräsbanorna och sommarbetet som ligger borta vid Sjöholmen. Båda hästarna var pigga och  var Cadi bråkig väl nere i vattnet. Då vart det bockningar och allt möjligt medan Twist stod och tittade när Cadi hoppade rundor och simmade. 
Cadi hade:

Twisted hade:
Men efter ett tag lungade Cadi ner sig och Twist blev lite stirrig när vi skulle komma på hindrena när det var hoppträning för Tess. Vi hade gjort 1 komb. med 3 hinder och ett räcke på slutet ca 50 - 70 cm högt.
Cadi var osäger på komb. så han stannade på det två första och galopperade ut genom grinden ut på gårdsplanen och stannande när han såg transporten som stod på gårdsplanen efter vi hade hämtat Aim for the stars. Då var han inte så tuff och stack mer.. Han är en bråkis vissa dagar men vissa inte. 
Cadi hade:
Twist hade:
Tack och hej!

    Miss Andersson

    Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

    Archives

    September 2012

    Categories

    All